The KIK

The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam/Tilburg dat zich laat inspireren door helden uit de sixties zoals The Beatles en The Kinks. De band is een samenstelling van ex-bandleden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Het debuutalbum Springlevend en de eerste single ‘Simone’ verschijnen in 2012.

The Kik wordt opgericht in 2011 na het uiteenvallen van The Madd eind 2010. Dave von Raven en Marcel Groenewegen van The Madd gaan verder met drummer Ries Doms (The Spades), gitarist Arjan Spies (Mark & The Spies). Later komt toetsenist Paul Zoontjens erbij en The Kik is compleet. Na hun debuutsingle ‘My Eyes Are Still Dry’ maakt de band met deze track een behoorlijke indruk in De Wereld Draait Door. Inmiddels zijn ze bij De Wereld Draait Door zo enthousiast over de band dat The Kik in het achtste seizoen de huisband van de talkshow is.

In de lente van 2014 is daar het nieuwe album 2 van de Rotterdammers. Ditmaal hebben ze alles zelf gedaan en geen nummers geleend van andere artiesten. De jaren zestig zijn sindsdien nog steeds in volle glorie te horen in hun muziek.

Kun jij ook niet wachten om hun live te zien op SMKMRKT Pinksterfestival? Dan vind je hier alvast een voorproefje.