Muziekprogramma SMKMRKT Festival

Muziekprogramma SMKMRKT Festival

 

Juneville / Nairobi Golf Kid / Het Zusje van Debbie / Madagaskar / Liwet’s Eye / Het Brandt / John Carrie & Elise Bos / Kems / Nomadic Drive / Saxotones Groove Mission / Mizrakh / Liedjescollectief / DiscoDisco: Erick de Man en Jayton / Janique & Niels

Vrijdag 3 juni

SMKMRKT trapt het festival af met De Grote Nijmeegse Lenteborrel. Met deze grootste vrijdag(middag)borrel van de stad, wordt het weekend dansend ingeluid.

Juneville
Een beloftevolle nieuwe band uit Nijmegen, met een geheel eigen geluid. De band smelt ritme, klank en woorden samen tot dromerige nummers, gedragen door een authentieke stem van zanger Pieter Nabbe.

Nairobi Golf Kid
Hypnotiserende muziek die moeilijk in een hokje valt te plaatsen. Soms klinkt het Afrikaans, dan weer een beetje psychedelisch, met hompjes rock, new wave en postpunk. En het resulteert steevast in een dikke, dansbare brij.

Het Zusje van Debbie
Het Zusje van Debbie heeft de lentekriebels in de buik en komt deze er samen met jullie uit dansen tijdens De Grote Nijmeegse Lenteborrel. Puntige-muziek-om-te-dansen wordt afgewisseld met extra veel zomerse hits die goed staan bij je prijswinnende Hawaii-blouse.

Zaterdag 4 en zondag 5 juni

Madagaskar
Madagaskar is het indie/pop collectief rond Miriam Mozcko. De band maakt melancholische, alternatieve popmuziek die naar eigen zeggen doet denken aan ‘Bon Iver en Portishead die hebben afgesproken Nine Inch Nails covers te spelen… maar dan anders…’ Klinkt bijzonder, en dat is het ook!

Liwet’s Eye
Een vierkoppige Arnhemse Indierock band. Energieke gitaarriffs, funky basloopjes en opzwepende drums, geven je een adrenalineboost waar je heupen oncontroleerbaar van heen en weer gaan schudden! Dit – in combinatie met melodieuze teksten die zowel een traan als een glimlach op je gezicht toveren – geeft Liwet’s Eye de ‘Awesome Indie Sound’!

Het Brandt
Deze eigenzinnige Nijmeegse formatie rond frontman Harko Wubs vertelt intrigerende verhalen, ondersteund door een verfrissend banjo-geluid en doet denken aan een rauwe versie van Mumford & Sons. De teksten zijn duidelijk, maar laten genoeg aan de eigen verbeelding over. Geen hapklare muziek dus, maar fijne kost voor liefhebbers van folk, sfeervolle Nederlandstalige teksten en bluesy klanken.

John Carrie & Elise Bos
Elise heeft de mooiste stem van Nijmegen en omstreken, welke eigenlijk veel te weinig te horen is. Op SMKMRKT zingt ze samen met John Carrie, die met zijn gitaar alle uithoeken van de wereld heeft aangedaan. Rauwe, melancholische folk, waarbij een brok in je keel onvermijdelijk is.

Kems
De in Rotterdam geboren en getogen Kems is niet eenvoudig in een hokje te plaatsen. Hij combineert elektronisch muziek met wereldse invloeden uit onder andere de Afro, Cumbia en Bossa. Hij brengt een aantal extra muzikanten mee naar Nijmegen om een spannende mix te laten horen!

Nomadic Drive
Een duo bestaande uit zanger-gitarist Stefan Kollee en gitarist-zanger Tjeu Raaijmakers. Samen maken ze stuwende nummers die smeulen en broeien en waarin telkens een plezierige melancholie doorklinkt. Ze zullen zorgen voor een fijn contrast op SMKMRKT, waarbij je je even helemaal in americana-heaven waant.

Saxotones Groove Mission
Saxotones Groove Mission staat voor souljazz en oude rhythm&blues, waarbij een vette tenorsax en een ronkende Hammond de boventoon voeren. Deze geoliede, Nijmeegse Boogaloo-machine garandeert een avond met diep orginele 60′s soulmuziek, herkenbaar en toch avontuurlijk, virtuoos en toch puur. Maar vooral: swingend tot op het bot!

Mizrakh
Blijdschap, hartstocht, melancholie, vreugde, intens en altijd in beweging: dat is de muziek van Mizrakh! Wereldmuziek die het beste samen te vatten is als een opwindende mix van muzikale ideeën en invloeden, waarin Finland en de Balkan vlak naast elkaar liggen en melancholie en vreugde maar een hartslag van elkaar verwijderd zijn.

Liedjescollectief
Het Liedjescollectief bestaat uit de Nijmeegse bands Galleons, Niekse, überhaupt, You Should Get To Know Us en Zonder Grond. Kenmerkend in de muziek van het liedjescollectief zijn authenticiteit, bevlogenheid en non-commercialiteit, maar buiten deze gemene deler is er veel variatie. Deze bijzondere samenwerking is de hele zondag op SMKMRKT te vinden, dus kom zeker even kijken en luisteren bij Soundtrek of bij hun eigen marktkraam!

DiscoDisco : Eric de Man en Jayton
DiscoDisco staat voor ongedwongen dansen tot je voeten pijn doen. Op de zaterdagavond van SMKMRKT doen we dit onder de sterren, in onze eigen openluchtdiscotheek. Voor deze eerste editie van DiscoDisco nemen Eric de Man en Jayton beiden hun bomvolle disco-collectie mee. Om je te laten dansen tot je erbij neer valt!

Janique & Niels
Een singer-songwriters duo met een jazzy-pop sound. Met Niels op gitaar en Janique achter de microfoon, vormt het duo een gouden combinatie en zorgen de twee voor een zwoele sfeer op de zondagmiddag.