Terug naar home


Hete Bliksem Streetfood

Hete Bliksem gaat voor stevig en puur, ouderwets lekker met de bite van nu. Onze hout gestookte BBQ/Smoker geeft de ultieme finishing touch. En alles echt ‘old school’ homemade en hot, hot, hot.De lekkerste ambachtelijke en biologische Hollandse biefstuk, hete BBQ ribs, bliksemse röstikroketjes, broodje buikspek of hete kip en meer....donders en bliksems; da’s lekker zeg! Onze rijdende keuken heeft als basis de beste Hollandse streekproducten gecombineerd met een chef die op ambachtelijke wijze kan koken. Onze ouderwets lekkere kookstijl combineren we met een retro look & feel uit de jaren ’60 en ’70. Onze foodtruck en aankleding is geheel in stijl. En daarnaast bieden we ook nog een retro huiskamer loungehoek met ouderwetse spelletjes zoals sjoelen, dammen en vier op ’n rij.
We brengen je op vernieuwende wijze ruim 40 jaar terug in de tijd.

Beste Foodtruck van Nederland 2017: Hete Bliksem
Winnaar 24Kitchen Food Truck award Juryprijs
Een vakkundige jury heeft unaniem gekozen voor de foodtruck Hete Bliksem. Het juryrapport luidt: “De humor, aankleding, service, bijzondere smaken en oog voor detail zorgen ervoor dat deze foodtruck een aanwinst is voor elk (food)festival. Een prachtig vernieuwd gerecht is opnieuw op de kaart gezet!”. Naast hete bliksem bereidt deze foodtruck ook andere typisch Hollandse gerechten op ambachtelijke wijze met streekproducten

Oesterbootje De Zilte Bliksem
De Zilte Bliksem spoelt weer aan in Nijmegen tijdens de Vierdaagse. Onze kraak verse oesters spoel je weg met een mooi glaasje bubbels.

Bliksemse chef
Elmar Gerekink is reeds 20 jaar werkzaam als gediplomeerd kok en leermeester in diverse restaurants en hotels. Hij heeft veel ervaring als Chef-kok op het gebied van koken in het midden en hogere segment. Waaronder zijn eigen Restaurant Elmar te Amsterdam, dat vele uitstekende recensies heeft behaald in binnen- en buitenland. Inmiddels heeft Elmar het roer omgegooid en zijn restaurant verkocht. Om sinds 3 jaar fulltime rond te rijden met zijn geliefde foodcaravan. Zijn wens om nieuwe uitdagingen aan te gaan, creatief te kunnen zijn op verschillende vlakken en meer te kunnen genieten van zijn gezin heeft ervoor gezorgd dat hij dit besluit heeft genomen.

Cedric Vink en Remon Vink zijn twee broers met een passie voor lekkere poffertjes! Ze hebben de ambitie om poffertjes weer op de kaart te zetten bij de nieuwe generatie want 'poffertjes zijn voor jong en oud!' Cedric's Poffertjes is daarom van alle markten thuis. Zo staan ze op Masters of Hardcore, Dominator, maar ook Rollende Keukens en nu weer op Smkmrkt. Cedric is fan van de zoete varianten zoals die met suiker en verse aardbeien, Remon is meer van de hartige poffertjes zoals die met oude kaas en spek. Lekker hoor!

13 t/m 19 juli 2019
Smkmrkt Labyrinth 2019