Lucky Fonz III

Singer-songwriter Lucky Fonz III (In het dagelijkse leven Otto Wichers) staat bekend om zijn herkenbare stem, beeldende en grappige teksten en bijzondere verschijning. Zijn populariteit neemt een vlucht als hij in 2008 maandelijks optreedt in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Otto Wichers groeit op in Nijmegen, maar als hij gaat studeren verhuist hij naar Amsterdam. Hij is gek op muziek maken. Bij een bezoek aan Schotland maakt hij kennis met de herkenbare folkmuziek uit die streek en besluit in deze stijl liedjes te schrijven.

In eigen beheer brengt Otto een titelloze debuutalbum uit in 2005. Vanaf dat moment kan hij eindelijk beginnen met optreden als Lucky Fonz III. Zo verschijnt hij regelmatig bij de Amsterdam Songwriters Guild op het podium en doet hij mee met de talentenjacht de Grote Prijs van Nederland. In 2006 wint hij deze in de categorie singer-songwriter. Hierdoor, en door een goed optreden op Noorderslag, komt de zanger onder aandacht van de media.

In 2010 biedt het stoere Nederlandse hiphoplabel biedt Lucky Fonz III een contract. Op het eerste gezicht een vreemde combinatie misschien, maar Lucky komt er weer mee onder de aandacht. De eerste single die hij uitbrengt bij zijn nieuwe werkgever is het lijfliedje ‘Ik Heb Een Meisje’ dat hij al tijden live speelt.

Op 5 februari 2016 verschijnt het album In Je Nakie met onder meer de nummers ‘Linde Met Een E’ en ‘Later Word Ik Een Zeeman’.

Wij kunnen niet wachten totdat Lucky Fonz III op ons podium de liefde voor muziek met ons deelt. Ben jij er bij?