Een culinaire reis om de wereld op SMKMRTK Labyrinth

Met meer dan twintig foodtrucks op de SMKMRKT Labyrinth

Maak op SMKMRKT Labyrinth tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een culinaire reis om de wereld. Op ons langste en meest gemoedelijke terras langs de Waalkade kun je van 16 t/m 22 juli genieten van gerechten uit Latijns-Amerika en de Caraïben tot Azië en de oer-Hollands keuken. Ook voor eten in de categorie vers, fris en gezond kun je bij SMKMRKT Labyrinth terecht bij een van de meer dan twintig foodtrucks. 

De foodlane van 120 meter op en rondom het Labyrinth kunstwerk, maar ook bij foodtrucks elders op het terrein bij de Biergarten, het Labyrinth en het Radio 2 terras, biedt vanaf zaterdag 16 juli een week lang een breed scala aan smaken met meer dan twintig uiteenlopende foodtrucks. Het culinaire rondje om de wereld van SMKMRKT Labyrinth start bij de foodtruck van Caliente aan het begin van de SMKMRKT Boulevard waar je terecht kunt voor een warm feestje in Latijns-Amerikaans sferen. Proef hier heerlijk Latin comfortfood én doe gelijk een dansje op een flink portie merengue, cumbia en salsa muziek. Hier vind je ook de Texmex nacho’s met verse salsa en veel zure room van Willy Nacho.

Verderop zorgt Streetfood BBQ voor een swingende Caribische twist. Krijg je de allerlekkerste saté van de wereld (echt waar) van De Satéman en maakt Try Thai traditionele Thaise maaltijden als curry’s, loempia’s en viskoekjes in een hip jasje. Ook in de categorie vers, fris en gezond biedt SMKMRKT Labyrinth meer dan genoeg. Denk aan de appelcreaties van De Appelkar, of de banana pancakes, fruitbekers en verse sapjes van Friska en eerlijke wraps van Wrap ‘n’ rolling.

Liever plantaardig, vega, veganistisch of halal?

Neem dan een burgers van sojasnippers en winterwier van Dutch Weedburger. Manic Organic neemt hun vegetarische falafel in een duurzaam jasje mee. En Vrij Voedsel verzorgt naast op festivals als Lowlands en Best Kept Secret ook op SMKMRKT LABYRINTH opnieuw voor goed biologisch en vegetarisch eten voor mensen met en zonder voedselallergie met gluten- en lactosevrije gerechten.

Monsieur Saucisson neemt een enorm scala aan verse en droge worst mee. Er zijn oesters en bubbels van Zilt en Zalig. De Blaauwe Hand brengt Flammkuchen volgens befaamd recept van deze oudste kroeg van Nijmegen mee. En Streat tovert restaurantgerechten om tot festivalhappen zoals Pollo a la Plancha en kaasfondue.

Verder zijn er voor de zoetekauwen speciale ijsjes van de zusters van Lekkernijs die je met een ijsje van je gezondheidsklachten afbrengen, of het nu blaren, een hoge bloeddruk of vochtverlies is. Hemels IJs is er ook met zelfgemaakt ijs in vele kleuren, smaken en maten. En Soundtrek serveert fijne live muziek bij hun heerlijke koffie. Chocolate chip cookie erbij? Geen probleem!

Old school

En natuurlijk ontbreekt old school eten niet in de food line-up van SMKMRTK Labyrinth. Hete Bliksem bijvoorbeeld levert streetfood van ambachtelijke restaurantkwaliteit. De dames van De Wentelteefjes serveren vanuit hun knalrode caravan een onderschat pareltje uit de oer-Hollandse keuken: wentelteefjes. Koffie op kolen, dat krijg je bij Dikke Bertha gebrouwen in een oude stoommachine. En de lekkerste ambachtelijke Vlaamse frieten (met saus) van Chasse Patat.